Antic Major ultima detalls per a la recreació de les ales de Leonardo da Vinci

L’Esteve Llobet, de l'establiment Antic Major, sempre s’ha declarat fan de Leonardo da Vinci. Darrerament, però, la seva afició ha fet un pas més enllà: aquests darrers dies està treballant intensament per enllestir un projecte basat en una peça del Còdex Atlàntic de l’artista toscà.

De l’obra de Davinci, l’Esteve Llobet, n’ha pres les ales. Formen part de la teoria del vol de les aus, sobre la qual Leonardo va fonamentar gairebé totes les màquines de volar: postulava que les aus impulsen l'aire cap avall, per suportar el seu pes, i cap enrere per desplaçar-se cap endavant. I és que així explicava el món antic el fenomen del vol.

A dia d’avui l’Esteve encarrilant la recta final de la seva obra, la qual treballa seguint els criteris museístics de da Vinci. «Leonardo da Vinci va ser un inventor fabulós i va fer aquestes ales amb la voluntat de volar». Esteve Llobet està construint la peça a base de material natural de l’època: canya, fusta, vímec, tela de lli i corda. «Quan acabi em caldrà un voluntari per provar-ho», bromeja entre rialles, Llobet.

El Còdex Atlàntic és la recopilació de documents de Leonardo da Vinci més extensa: conté els dibuixos més espectaculars realitzats per Leonardo sobre projectes tecnològics innovadors, armes i fortificacions, aparells hidràulics, màquines voladores i embarcacions. En aquests dibuixos, poden detectar-se tots els trets de la sorprenent genialitat de Leonardo i el seu apassionat interès per la mecànica i l'anatomia. El material recopilat, que inclou 1.119 folis, formats per fulls i fragments de tota classe i mesura, abasta tot el transcurs de la productiva vida de Leonardo, des del 1478 fins al 1518, i també fa mostra de la seva habilitat artística, arquitectònica i urbanística de da Vinci.

Antic Major: artesania a mida amb fusta recuperada
Una botiga de prop de 500 metres quadrats on s’hi pot trobar fins a 18 espais de diferents decoracions. A Antic Major, ubicats a la carretera C-66, km 12,4 de la Bisbal d’Empordà, són antiquaris, brocanters i decoradors. Alhora, són artesans: fan mobles a mida amb fusta recuperada.

#AnticDesignEmpordà